Categories: Massage

Massageochbalans

Share
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22.7″ custom_padding=”0px||0px|||”][et_pb_row _builder_version=”3.22.7″ custom_padding=”3px|||||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.22.7″][et_pb_text _builder_version=”3.22.7″ custom_margin=”||-15px|||”]

Vad är bindväv?

Bindväv är den stödjande och sammanhållande vävnad som förekommer i olika former överallt i kroppen:

– I läderhuden och underhudsvävnaden

– Omkring blodkärl och nerver

– I senor och ledband

– I kapslar kring leder och organ

Om man tänker en apelsin där skalet är huden, det vita under är bindväven och själva köttet är muskler, leder och andra organ. Bindväven fungerar inte bara som stödjevävnad utan har också stor betydelse för andra vävnaders näringsförsörjning. Det för blodet ut till organens celler. Det är också i bindväven som organismens försvarsreaktioner mot skadligt intrång pågår, det bildas även antikroppar och producerar histamin. Histaminet har en fundamental betydelse för förloppet av inflammationer. Det drar samman glatt muskulatur, ökar slembildning i luftrören, sänker blodtrycket, ökar cellväggarnas genomsläpplighet och ökar magsaftavsöndringen. Även de reparationsprocesser som följer efter inflammationen, samt ärrbildning, utgår från bindväven.

Skador i kroppen repareras naturligt genom att ny bindväv bildas. Men vid ihållande påfrestning som vid stress och muskelspänningar, produceras det för mycket ny bindväv. Den blir stram och oelastisk, något som försämrar blodcirkulationen och rörelseförmågan.

Bindvävsmassage/Koppningsmassage

Bindvävsmassage innebär en massage av reflexzoner i bindväven, medan den klassiska massagen används vid störningar och besvär i rörelseapparaten, så påverkar bindvävsmassagen framförallt de inre organen genom autonoma reflexer (kroppens inre funktioner som står nästan helt utanför viljans inflytande) i de olika nervrötter. Bindvävsmassage anses öka blodcirkulationen, göra huden mer flexibel och få kroppen att släppa på spänningar och värk

Det finns olika sätt att massera bindväv. En typ är att man drar med fingertopparna över kroppens reflexzoner, isär den strama bindväven så att trådarna går sönder längs kanten på ben, muskler och organ där bindvävshinnor fäster.

En annan variant är koppningsmassage där man med sugkoppar används för att påverka bindväven. Koppningsmassage är en mycket effektiv behandling som har sitt ursprung inom traditionell kinesisk medicin. Det är en djupgående muskel- och bindvävsbehandling som främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor med hjälp av ett vakuum på huden som skapas av sugkroppar i glas eller silikon.

Tillstånd som kan läkas/lindras med bindvävsmassage/koppningsmassage är bl.a:

– Senfästeinflammationer 
– Kronisk muskel- och ledreumatism
– Fibromyalgi 
– Akut och kronisk ryggskott
– Cirkulationsproblem 
– Mensvärk
– Musarm 
– Vadkramper
– Förstoppning 
– Celluliter
– Djupgående muskelspänningar löses upp
– Renande effekt på kroppen eftersom den avlägsnar gifter, överskottsvätska och slaggprodukter

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]